top of page

AZ UTAZÁS


Demeter József vagyok, a Sion Szava Teljes Evangéliumi Gyülekezethálózat vezetőpásztora. Miskolcon élek drága feleségemmel Inezzel. Négy gyermekünk van, akikből még három velünk él. 

Nagyon izgalmas ez a pár év, amióta megismertem az One New Man Network kivételes küldetését. Hat évvel ezelőtt, 2016-ban, kaptam meghívást Ukrajnába, Uzsgorodra Igor Grishajev-től, egy ONM konferenciára. Itt nyílt először alkalmam megismerni Piers Arthur-Crow vezető, kiváló tanításán keresztül az a látást, ami azonnal nagy hatást tett rám. A zsidó emberek és a nemzetbeliek kapcsolatának helyreállításáról még nem sokat hallottam a keresztényi életem során sem. Az „Egy Új Ember” látás, megnyitott a szívemben egy erős érdeklődést, hogy többet megtudjak erről a témaszükségletről. Megértettem, hogy keresztényként áldanom kell Izraelt, és a zsidó emberek felé szeretettel kell viszonyulnom. Lelkifurdalást éreztem amiért ez eddig figyelmen kívül volt az életemben. Be kellett látnom, hogy a társadalmi és származási örökségek gyakran ki nem mondott ellenérzéseket ültethetnek el a keresztényi szívekben is. Később alkalmam nyílt újra hallani tanításokat a témában, Ukrajnában, Liviv városban is egy újabb konferencián, ahol Piers tanítása mellett, megismerhettem a zsidó származású David Hoffbrand gondolatait is. Kivételes élmény volt számomra a messiáshívő zsidó testvérekkel egy szellemi közösségben imaidőt tölteni. 

Nagyon hálás vagyok a Mindenhatónak, hogy idén májusban történt egy áttörés az ONM látáshoz kötődő kapcsolatomban.  Ekkor kért fel Piers, a Dávid Háza vezetősége nevében, az One New Man Kelet Európai vezetésére, amelynek Magyarország a kiinduló pontja. 

Nagyon érdekes az időzítés és a hely. A Sion Szava Gyülekezethálózat, 2018. májusában indult el. A Szent Szellemtől kaptuk meg a Kárpát-medence küldetést. Akkor Walesben tartózkodtam munkatársaimmal Ebbw Vale városban. Majd hazautaztunk Magyarországra Miskolcra, és elindultunk 10-15 főnyi kis csoportunkkal a kezdeti folyamat. A meglepően intenzív négy év alatt négy országban azóta Magyarországon, Szlovákiában, Romániában és Ukrajnában, mintegy hetven gyülekezettel haladunk. Egy Istentől jövő csoda, hogy időközben a Sion Szava az „Egy Új Ember” látás hordozójává vált. Felismertük közben, hogy a határokon túli magyarajkúság a terjedés egyik remek eszköze lehet. Városonként ONM „pásztori reggelik” szervezésére vagyok megbízva. Ezek jó alkalmak, hogy pásztorok, vezetők, szolgálók, megismerjék az „Egy Új Ember” céljait, amit továbbadva, elindulhat egy szélesedő helyreállás. Az előkészületek után konferenciákat szervezünk, ahol tovább mélyülhet a zsidó gyökerek megismerése és az ellentétek leépülése. 

Hiszek egy erőteljes jövőképben, amelyért Jézus Krisztus az életét áldozta. Két éve kaptam az Úrtól egy képet, amelyben megértettem, hogy most a végidőkben a messiási zsidóságnak és a nemzetekből megtérteknek, együtt kell bizonyságot tenniük Jeshua Ha Mashia-ról, Jézus Krisztusról. Hiszek Isten igéjében, amely az ONM egyik vezérigéje is, 

"Mert a Krisztus Jézus a békességünk. Ő tette eggyé a zsidókat és a nem zsidókat. Ez a két csoport kölcsönösen gyűlölte egymást. El voltak választva, mintha fal lett volna közöttük. A Krisztus azonban ledöntötte ezt a gyűlöletből emelt falat, amikor a saját testét feláldozta." (Ef 2,14 EFO)

Ebben az évben, az ősz folyamán a Sion Szava égisze alatt elindult a Messiási Szolgáló Csoport kifejlődése is. Ez a folyamat az ONM munkával együtt áldott jövőt nyit meg. Megismerhetővé válik a zsidóság gyökereinek kivételes értékét. A krisztushívő emberek szívében ennek gyümölcseképp egy gazdagabb kép indul bontakozásnak a Messiásról. Ezek olyan szellemi értékek, amelyek hatékonyabbá tehetik az Evangélium terjedését, a személyes életek helyreállását és Jézus Királyságának épülését. 

Az erős folyamatok – erős kapcsolatokból épülnek meg az Úr terve szerint. Minden gyümölcsöző folyamat alapja a kibontakozó kapcsolatok dinamikus sokasodása és a szellemi egység rendeződése. Vannak fölösleges, vagy hátráltató kapcsolatok. A Szent Szellem, a kiteljesítő épülés érdekében hozza létre az újabb és újabb kapcsolódásokat. Ha erre érzel késztetést örömmel megismerünk. Ilyen értelemben nagy szükségünk van rád is, aki olvasod most ezeket a sorokat. Ha pásztor, vagy vezető vagy és a szívedet megérintette ez a rövid betekintés, akkor kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot. Ha csupán imára érzel inspirációt az Úrtól, az is csodálatos. 
Köszönöm, hogy ellátogattál erre a honlapra! Isten gazdag áldását, és a Szent Szellem erejét kívánom az életedre és szolgálatodra!
Demeter József


TALÁLKOZÁSOM AZ ONE NEW MAN NETWOR KÜLDETÉSSEL  

bottom of page